joomlarulit.com

Aktuelno - Ceker.ba

U srijedu, 23.05.2018.godine sa početkom u 17:00 sati u Velikoj sali Općine Travnik, zakazana je javna rasprava o Nacrtu Odluke o javnim parkiralištima na području Općine Travnik.
Plate radnika u BiH među najnižim su u regionu, a tokom protekle četiri godine gotovo da nikako nisu rasle u RS, dok je u FBiH primjetan blagi porast prosječne plate tokom aktuelnog mandata Vlade FBiH. Koliko radnici u našoj zemlji imaju razloga za proslavu Praznika rada, kolike su plate
Krajem prošle godine u Sarajevu je održan sastanak Federalnog ministra trgovine Zlatana Vujanovića sa saradnicima i predstavnicima Udruženja potrošača s područja Federacje BiH. Bila je ovo prilika za rekapitulaciju rezultata, razmjenu iskustava, ali i iznalaženja novih smjernica za rad, što bi u konačnici značilo,intenzivniju edukaciju za konzumenta tj.potrošača. Inače,
Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine kaznilo je Grad Zenicu i Javno preduzeće Grijanje, nakon čega su utvrdili da Grad Zenica sprečava, ograničava i narušava tržišnu konkurenciju na tržištu regulisanja prava na ustupanje isporuke toplotne energije u gradu.
Građani Bosne i Hercegovine krajem prošle godine kod banaka u našoj državi bili su zaduženi za 8,61 milijardu KM, kazali su za „Avaz“ iz Centralne banke (CB) BiH. Radi se o kreditima stanovništva kod komercijalnih banaka, dok je privreda ili kategorija nefinansijskih privatnih poduzeća zadužena za 8,32 milijarde KM.
Stranica 1 od 26
Top