joomlarulit.com

Aktuelno - Ceker.ba

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za novembar 2017. godine u Federaciji BiH iznosila je 868 KM i nominalno je viša za 0,6 posto, a realno za 0,5 posto u odnosu na prethodni mjesec.
Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je u Bosnu i Hercegovinu isporučen topljivi sir proizvođača Pomurske mlekarne d.d., Industrijska ulica 10, 10000 Murska Sobota, Slovenija koji sadrži nedeklarisani konzervans lizozim (E 1105) koji
Od 1. februara naredne godine gorivo u BiH poskupjeće za 18 feninga po litru, potvrdio je juče "Nezavisnim" Zoran Berak, sekretar Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS.
Najveća prosječna plaća isplaćena u regiji bila je ona u Sloveniji i to 1.056,47 eura dok je najmanja u Makedoniji svega 381,90 eura, pokazuje analiza Anadolu Agency (AA).
Iako je kupovna moć u BiH veoma oslabljena, građani pred praznike ipak nastoje obezbijediti bogatiju trpezu i poklone kako bi ih učinili ugodijima, a prodavnice i tržni centri ovih dana vrve od kupaca, dok se još veće gužve očekuju tik pred Novu godinu.
Stranica 1 od 18
Top