joomlarulit.com

Aktuelno - Ceker.ba

U „Službenom glasniku BiH“ broj 33/18 od 22. maja 2018. godine objavljen je Pravilnik o prehrambenim aditivima koji je donesen na prijedlog Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, u saradnji s nadležnim organima entiteta i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na 133. sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
Građani BiH pojedine proizvode u maloprodaji plaćaju skuplje nego stanovnici EU u čijim zemljama je prosječna plata veća i do pet puta, pokazuju posljednji podaci statističkog ureda evropskih zajednica, Eurostata.
U Mostaru je jučer federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović održao sastanak s rukovodećim predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje je postignut dogovor da će cijene goriva već od sutra, a najkasnij do kraja sedmice biti snižene i to za minimalno pet feninga.
U srijedu, 30.05.2018.godine u periodu od 08 do 15 sati grad Travnik bez vode.
U srijedu, 23.05.2018.godine sa početkom u 17:00 sati u Velikoj sali Općine Travnik, zakazana je javna rasprava o Nacrtu Odluke o javnim parkiralištima na području Općine Travnik.
Stranica 1 od 27
Top